Loxone системите работят съвместно с Apple HomeKit
siri_loxone
Хей Siri…

Променете осветлението, спуснете щорите или изберете любимия си плейлист. Вече не е необходимо да ставате от мястото си, за да промените осветлението.

Вече можете да командвате вашия смарт дом през телефона, почти със същите функции, които предоставя и петпозиционния сензорен, тъч ключ TOUCH TREE.

С най-новата функция за поддръжка на Apple HomeKit и много интеграции на трети страни в библиотеката на Loxone, вашият смарт дом може да работи със Siri в приложението за iOS, macOS или iPadOS. Просто, бързо и лесно управление.

За да започнете да използвате тази функция, вашата система изградена с Loxone трябва да работи на Config 12.2.12.1 или по-нова версия. Можете да използвате и функционални блокове в приложението Apple Shortcuts. Ако сте активирали „Автоматично актуализиране“, функцията ще стане достъпна автоматично.

Мерки за сигурност на данните

За Loxone e от голямо значение вашите данни да останат поверителни. Системата още остава сигурна, разбира се, дори и след интеграцията. Комуникацията се осъществява в локалната мрежа и за всеки външен достъп е необходим iPad, Apple TV или HomePod.

Например: Ако сте в движение и трябва да получите достъп до вашата сграда чрез HomeKit, вашият iPhone ще комуникира със съответното устройство в сградата и след това с облака. Комуникацията с минисървъра ще се осъществи отново локално в мрежата, така че вашите данни, да останат в рамките на собствените ви стени.

Функции за управление на :

Осветлението

Капандури

Гараж и врати

Сцени зададени през приложението

Щори, завеси и сенници

Вентилация на помещението

Отопление и охлаждане

Многозоново аудио

Примерни Siri взаимодействия

Интеграцията на Apple HomeKit със Siri е обстойно тествана. Вдъхновете се от стотиците възможни гласови команди като:

„Хей, Siri… Вентилация на 50%“

„Хей, Siri… Изключи еспресо машината“

„Хей, Siri… Затвори щорите във всекидневната“

„Хей, Siri… Изключи офисното осветление“

„Хей, Siri… Отвори капандура“

„Хей, Siri… Включи режим „кино“ в хола“

„Хей, Siri… Пусни музика в кухнята“

Обадете ни се