background
Смарт осветление
Осветление с повече от едно предназначение

Осветлението може да влияе благополучно на вашето здраве. Ето защо от Loxone са разработили собствени, енергийно ефективни, LED, смарт светлини – от спотове до луксозни висулки. Представяме ви всичко необходимо за създаването на красиво осветление.

Осветление според вашето настроение

Loxone ви предлага безкрайна гъвкавост – комбинирайте различни източници на светлина, за да създадете осветление, което да отговаря на вашето настроение. Всяко осветително тяло може да работи самостоятелно, което ви позволява да бъдете изключително креативни. Създайте невероятен контраст, например като използвате спотове за основен източник на светлина и LED лента за добавяне на акцентно осветление към стаята.

Много повече от просто „осветление“

Смарт осветлението трябва да е много повече от просто промяна на цвета.

С Loxone имате голям избор от функционалности свързани с вашата система.

Димиране

Димираната светлина е не само добре възприета от очите, но може да допринесе и за усещането в стаята – в много случаи да я направи по-уютна. В същото време може да спести и енергия – намалявайки сметката ви за ток в края на месеца.

Плавeн преход

Когато променяте осветлението според вашето настроение, светлините леко ще избледняват, когато се сменят, за да се гарантира, че няма остра, неприятна промяна. Тази функция се забелязва и когато светлините се включат, ще има плавен преход, вместо незабавно да използват 100% яркост.

Информация

Мигащите светлини могат да се използват, за да ви предупреждават в случай на авария – изтичане на вода, пожарна аларма или съмнение за опит за проникване във вашия дом. Светлините могат да ви уведомят, ако някой е на вратата без да има нужда да използва звънец.

Симулация

Докато сте далеч, например на почивка, вашият дом, офис или ресторант няма да изглежда празен за хората отвън. Това е така, защото ще се имитира естествено поведение – включване и изключване на светлините, все едно някой е вътре. Тази функция е с цел намаляване на кражбите.

Защита от деца

Ако имате малки деца, можете да активирате функцията за защита от деца. Това временно ще деактивира сензорният ключ, за да предотврати честата промяна състоянието на осветлението. Докато е активна функцията, вие можете да промените осветлението чрез приложение.

Енергоспестяване

Ако никой не е в стая за определен период от време, осветлението автоматично ще се изключи, за да се спести енергия. Също така, винаги можете да изключите едновременно всички светлини в стаята, като просто тройно докоснете един от ключовете.

Аларма за събуждане

Защо да не бъдете събудени от светлина вместо звук? С Loxone светлината може постепенно да се включва точно преди избраното от вас време за ставане, като нежно ви събуди от съня.

Нощен режим

Ако станете през нощта до тоалет или храна, автоматично ще бъдете посрещнати с леко затъмнено, цветно осветление. Абсолютно достатъчно, за да ви ориентира без да ви стряска.

Естествена светлина

Вашите светлини ще се включат автоматично при нужда, но количеството естествена светлина в стаята ще бъде взето под внимание, което означава, че светлините ще се включат само ако е необходимо.

background
Високоефективни LED светлини

Loxone отдава голямо значение на качеството на продуктите. С много грижа и внимание е създаден дизайнът на гамата от осветителни тела, но освен красиви, те са и изключително енергийно ефективни.

Управление на осветлението - за всички видове осветителни тела

Независимо от избора на светлина, Loxone е в състояние да ви даде смарт контрол. Може да покрие очакванията ви от светодиоди до халогени. Освен това поддържа и цифрови интерфейси като Dali и DMX.

Интуитивен контрол

Чрез петпозиционен сензорен, тъч ключ

Управлявайте светлината във всяка стая чрез сензорния ключ Touch Tree. Докосването в центъра ще промени осветлението според вашето желание. Двукратно докосване ще изключи всички светлини в стаята.

Чрез приложение

Ако искате да промените осветлението чрез димиране или промяна на цвета, отворете приложението на Loxone. То е безплатно и е достъпно за вашия смартфон, таблет и компютър (както Windows, така и Mac).

Обадете ни се