Weather Station Tree

Метеорологична станция – Weather Station Tree

В сграда, автоматизирана с Loxone, прецизното прогнозиране на метеорологичните условия би било много полезно. За да предложи максимална функционалност, метеорологичната станция е съчетана с 10-годишен абонамент за метеорологичната служба на Loxone. Продуктът притежава следните възможности :

 • Надеждно измерва местния вятър, дъжд, температура и слънчеви лъчи ;
 • Прави точна прогноза за местно време до 66 часа предварително ;
 • Има достъп до данните на метеорологичната служба на Loxone в приложението ;
 • Лесни настройки и конфигурация, благодарение на Loxone Tree и Air технологиите ;
 • Разработен и проектиран специално за използване в смарт дом ;
 • Не е подходящ за използване в крайбрежните райони ;
Категория:

Описание

Най-точната прогноза за времето във всяка ситуация

За да можете да защитите дома или бизнеса си, е от решаващо значение да имате достъп до информация за времето. А защо да не получавате тази информация на крачка от вашия имот? Метеорологичната станция записва вятър, дъжд, слънце и температурни градуси на точното ви местоположение.

*Не се препоръчва инсталиране в крайбрежните райони.

 

Напълно автоматизирани задачи, според метеорологичните условия във вашия район

Автоматично засенчване

С помощта на сензора за температура на метеорологичната станция ще бъдете защитени от прегряване, тъй като щорите могат автоматично да се спускат. Това може да помогне за защита на мебелите и да предотврати драстичното покачване на температурата в стаята.

 

Защита на сенници

Прецизните, местни измервания на вятъра, записани от метеорологичната станция, позволяват всички сенници да бъдат прибрани в безопасно, ако има ветрове с висока скорост.

 

Напояване

Персонализирайте графика си за поливане в градината въз основа на конкретна прогноза за времето. Растенията ви никога няма да са преполяти.

 

 

Предупреждение за дъжд

Благодарение на вградения сензор за метеорологична станция, ще бъдете предупредени да затворите всички отворени прозорци веднага щом бъде засечен дъжд.

 

Контрол на температурата

Благодарение на точната прогноза за външната температура, вашата отоплителна система ще определи необходимите градуси, с които трябва да затопли или охлади помещението. Това е чудесен начин да се гарантира, че вашата идеална температура се реализира във всяка стая като част от зоново отопление.

 

Индивидуални функции

Направете още една крачка напред с този мощен метеорологичен хак … Какво ще кажете цветното осветление в коридора да стане синьо сутрин, ако се прогнозира дъжд? По този начин ще знаете, че трябва да внесете прането преди да тръгнете на работа, да вземете дъждобран или да затворите прозореца.

 

Защита

Oт замръзване

Ако външната температура падне под 1 ° C и валежите бъдат засечени от метеорологичната станция – движението на всякакви външни сенници или щори ще бъде спряно. Защитата от замръзване може да бъде деактивирана ръчно чрез приложението Loxone, в противен случай тя автоматично ще бъде деактивирана, когато температурата се повиши над 10 ° C.

 

Oт буря

Ако метеорологичната станция открие висока скорост на вятъра, тогава ще бъде активирана Storm Protection /защита от бури/. Това означава, че всички сенници или външни щори (които могат да бъдат повредени) автоматично ще се приберат безопасно. Докато функцията е активирана, сенниците и щорите ще бъдат деактивирани. Въпреки това, подобно на защитата от замръзване, може да се изключи чрез приложението на Loxone или когато скоростта на вятъра започне да намалява.

 

Положение на метеорологичната станция

За да определите най-доброто място за монтаж, първо помислете кои от измерените стойности биха били приоритетни за вас. Ето и няколко предложения от Loxone :

 

Буря

Бурите често причиняват значителни щети на сенници или външни щори. Поради тази причина Weather Sation трябва да може да открива вятъра в най-чистата му форма – без да се забавя от дървета, стени и други препятствия.

 

Слънце

За да разпознае с точност яркостта на слънчевите лъчи, метеорологичната станция трябва да бъде поставена на пряка слънчева светлина. Това обаче може да изкриви отчитането на температурата – в този случай бихме препоръчали използването на метеорологичната служба за наблюдение на температурата.

 

Влага

Замръзването и влагата могат да причинят значителни щети. Метеорологичната станция, за да защити надеждно сградата, трябва да може да открива безпрепятствено всякакви валежи.

 

Пълна интеграция с приложението на Loxone

 

Подробна прогноза за времето от Loxone Weather Service,
може да намерите в приложението на Loxone.
По всяко време на денонощието ще имате достъп до
информация за прогнозираните метеорологични условия за следващите 66 часа.

 

Инсталация и конфигурация

Loxone Tree

Устройствата с технология Tree са значително по-лесни за интегриране в система на Loxone – безпроблемно работят помежду си, за да предоставят богата на функции автоматизация. Благодарение на топологията на кабелите в свободна форма, инсталирането на устройства Loxone Tree спестява време и кабели в сравнение с традиционна инсталация.

Loxone Air

Създадени специално за тези, които искат да се насладят на предимствата на смарт автоматизацията, без да се налага да дърпат кабели. Марката Loxone е разработила безжична технология: Loxone Air. Идеалното решение за модернизатори.

 

Съдържание:

 

Weather Station Tree

 

 • Комбинирана скоба за стена
 • 10-годишен абонамент за метеорологична услуга *
 • Инсталационен комплект
  • * Кодът на лиценза ще откриете във вашата фактура.

Weather Station Air

 • Комбинирана скоба за стена
 • 2x AA батерии
 • 10-годишен абонамент за метеорологична услуга *
 • Инсталационен комплект
 • * Кодът на лиценза ще откриете във вашата фактура.

  ИЗПРАТЕТЕ ВАШЕТО ЗАПИТВАНЕ

  За въпроси и поръчки можете да се свържете с нас на телефон +359 887 997 893 или да ни изпратите запитване:
  Обадете ни се