Flush-mounted Presence Sensor Tree

Смарт датчик за присъствие за монтаж в таван – Flush-mounted Presence Sensor Tree

Що се отнася до автоматизация на сградите, откриването на движение е един от най-важните моменти. Засичането на присъствие влияе на осветлението, отоплението, сигурността, вентилацията и управлението на енергията. Вграденият сензор на Loxone се отличава с нископрофилен и лесен монтаж в тавана. Надеждно открива движение чрез инфрачервени и акустични сензори. Измерва нивата на яркост като ъгълът на откриване е от 360 ° хоризонтално и 110 ° вертикално, което ви дава 8м поле при височина на тавана 3м. Обхватът на откриване може да бъде и ограничен с помощта на стикер за леща на Френел – което го прави безценен компонент за автоматизация на сградите.

Категория:

Описание

Mултисензорна способност: инфрачервена, акустична и яркa

Loxone Presence Sensor е разработен, за да открива присъствие в повече инсталационни среди, защото инсталационните фактори повлияват на ефективността на датчика за движение. С вградената мултисензорна технология можете да намалите и разходите за стаи с нетрадиционна форма, които изискват множество сензори за движение.

 

 

Движение

Високо поле за откриване с ъгъл от 360 ° хоризонтално и 110 ° вертикално (което ви дава 8м поле за откриване при височина на тавана 3м). Чувствителността може да бъде настроена на една от четири различни стойности.

 

Присъствие

След като е установено присъствие в следствие на движение, тогава факторът на присъствие може да бъде удължен чрез звук, открит от акустичния сензор. Праговата стойност на акустичното откриване може да бъде зададена чрез Loxone Config.

 

Яркост

Висококачественият сензор за яркост (с размери до 83000lx) е напълно подходящ за изпълнение на функции, свързани с яркостта, като постоянни нива на осветеност и отзивчиво осветление на дневната светлина.

 

 

В помощ на вашите близки

Особено когато възрастните хора живеят сами, е важно роднините да знаят, че всичко е наред. Това може да се постигне с откриване на присъствие като форма на ненатрапчив мониторинг. Например, аларма може да се задейства въз основа на падане, промени в поведението или други подобни ситуации.

 

Универсален акустичен сензор

Вграденият акустичен сензор предлага широка гама от приложения :

 

Автоматично удължаване на времето за изчакване

Без движение или при първоначално откриване на движение, аудио сензорът може автоматично да удължи времето за изчакване.

 

Интуитивно повторно активиране

Ако нито движение, нито звук не са били открити в рамките на предварително зададения период, тогава – до 10 секунди след този период – сензорът за присъствие ще продължи да прослушва всеки звук, за да удължи времето за изчакване (например пляскане).

 

Аларма

Ако се превиши определено ниво на шума (регулируемо в Loxone Config), аларменият изход на сензора за присъствие се активира. С това можете да реализирате различни функции като задействане на известие или аларма.

 

Сравнение между различни модели сензори за присъствие:

 

Тип : Flush-mounted Presence Sensor Tree Presence Sensor Tree Presence Sensor Air
/на батерии/
Presence Sensor Air
/постоянно захранване с 24V/
Най-подходящ за : Новo строителство в тавана Новo строителство на тавана Ремонти Ремонти
Акустика : Да Да Не Да
Движение : Да Да Да Да
Яркост : Да Да Да Да

 

Loxone Tree

Наградената Loxone Tree е топология на окабеляване в свободна форма. Намалява се кабела, необходим за създаване на автоматизация – независимо от типа на обекта и неговите размери. Идеален вариант за ново строителство.

 

Loxone Air

Loxone Air е специално разработена безжична технология, за автоматизация в инсталации, които не предоставят възможност за поставяне на кабели. Безжичната гама от продукти с интуитивен контрол не прави компромис с функционалността. Тази технология е перфектното решение за модернизиране и обновяване на проекти.

 

В пакет с Flush-mounted Presence Sensor получавате :

  • 1x Flush-mounted Presence Sensor Tree
  • 1x Стикер за ограничаване на сензорната зона
  • 4x Свързващи скоби

    ИЗПРАТЕТЕ ВАШЕТО ЗАПИТВАНЕ

    За въпроси и поръчки можете да се свържете с нас на телефон +359 887 997 893 или да ни изпратите запитване:
    Обадете ни се