Смарт електромер Energomonitor (от 80 до 1500А)

Цена Powersense 1x80A: 258 лв.

Цена Powersense трифазен 3x80A: 342 лв.

Цена HomeBase: 741 лв.

Изключително гъвкаво и функционално решение за измерване на електроенергията в различни конфигурации – монофазно или трифазно до 80 или до 1500А
Състои се от два модула Energomonitor powersense (сензор за измерване) и HomeBase(устройство което събира и обработва данните)
Сензорът Energomonitor Powersense служи за измерване и мониторинг на консумацията на електроенергия в реално време на вашия апартамент, конкретно устройство, магазин, къща, отделен процес или производство.

Описание

Цена Powersense монофазен 1x80A : 258 лв.

Цена Оптосенс Енергомонитор: 318 лв.

Цена Powersense трифазен 3x80A: 342 лв.

Цена Powersense трифазен 3x300A: 672 лв.

Цена Powersense трифазен 3x600A: 780 лв.

Цена Powersense трифазен 3x1500A: 1053 лв.

Цена HomeBase: 741 лв.

Изключително гъвкаво и функционално решение за измерване на електроенергията в различни конфигурации – монофазно или трифазно до 80 или до 1500А
Състои се от два модула Energomonitor powersense (сензор за измерване) и HomeBase(устройство което събира и обработва данните)
Сензорът Energomonitor Powersense служи за измерване и мониторинг на консумацията на електроенергия в реално време на вашия апартамент, конкретно устройство, магазин, къща, отделен процес или производство.
Най-често се монтира се след електромера в електрическото табло.
Приложим е както за мониторинг на цялата консумация в дома или производството, така и за самостоятелни захранващи кръгове. В реално време се изобразява моментната консумация, архив по часове, дни, месеци, години и цената в лева, осреднена консумация и съпоставка по дни.
Използвайки този продукт можете да си направите анализ на консумацията на постоянно включените уреди в дома ви и да обмислите как да оптимизирате потреблението на електрическа енергия.

Софтуера за достъп до данните е мобилно приложение за Google Play или App store или уеб базирано приложение, чрез което може да преглеждате данните за вашата консумация. Във всеки един момент от вашия компютър, смартфон, таблет или лаптоп, може да имате достъп до информацията за енергопотреблението. Данните от Energomonitor Powersense се обновяват на всеки 5 секунди и във всеки момент може да разберете какво ви е било потреблението в реално време, от предходния ден, за седмицата, месеца или годината.
Всички данни от устройството се изпращат към облак, където се съхраняват и подават към потребителя в удобна за разглеждане и интерактивна платформа.

Демо версия на уеб базираното приложение:

смарт електроенергия измерване

Енергиен мониторинг с Енергомонитор

Приложение на устройството

Смарт сензорът Energomonitor Powersense може да се използва, не само за да имате достъп в реално време до данните за вашата консумирана електроенергия или каква е цената, която ще дължите на електроснабдителното дружество в края на месеца, но и когато нямате директен достъп до вашия електромер.

Къде да използвате сензорът Energomonitor Powersense и какво може да измервате с него?

• Може да се използва за фотоволтаични системи, производствени процеси, бизнес и административни сгради, болници, офис сгради, котелни и помпени помещения, хотели, апартаменти и др.

• Може да с интегрира и измерва електроконсумацията на чилъри, фотоволтаици, помпи, бойлери, котли, осветителни кръгове и други машини и електрически устройства с голяма консумация

Как става измерването?

Измерването се осъществява посредством токови трансформатори с форма на щипки, те се закачат на проводниците (еднофазни или трифазни) най-често в електрическото табло. По безжичен път(радиосигнал) данните се изпращат към HomeBase (централно устройство) на системата за измерване, която приема данните и от своя страна ги изпраща към Cloud сървърите за последваща обработка на данните и визуализация. Една устройство HomeBase може да получава данни от 30 сензора. HomeBase се свързва към вашия модем или рутер с интернет кабел, използва се DHCP, който вашата мрежа трябва да поддържа.
Комуникацията се осъществява по безжичен път чрез криптиран протокол Chirp с честота 433MHZ.

Каква е точността на измерването?

Сензорите не са търговски прибори и нямат за цел да заменят или да оспорват показанията на търговските измервателни прибори.
В повечето случаи отклонението от показанията на търговските прибори (грешката) не надвишава 5%, което е следствие от това че Powersense измерва само тока, напрежението е зададено като константа и факторът на мощността не се отчита. Това се случва основно при капацитивни или индуктивни товари. Сензорите са проектирани и създадени с цел да показват в реално време каква енергия и ресурси използвате с цел енергийно спестяване, а не да проверяват прецизността на вашите търговски прибори. Ако имате съмнения относно точността на вашите търговски прибори, препоръчваме да се обърнете към оторизираните за тази цел органи за проверка.

Технически характеристики

Част Gateway
Модел EWG6
Размери 110 x 80 x 26 mm (без антена)
Тегло 128 g
Материал пластмаса или метал*
Защита IP20
Температура 0 to 60 °C
Влажност < 80 %RH без кондензация
Интерфейс 1x LAN 10/100 Mb/s (RJ-45), 1x TTL RS-232 (RJ-12), 1x power (USB-B)
Антена несменяема телескопична
Захранване 5 VDC (USB-B)
Консумация < 2 W
Радио протокол Протокол Chirp 433 MHz (868 MHz опция)

След като изберете вашата Homebase, освен сензорът за електропотребление към нея може да добавяте и друг тип сензори за дистанционно измерване на природен газ, вода, температура, влажност или CO2.

Допълнителна информация

Електромер

електромер1

    ИЗПРАТЕТЕ ВАШЕТО ЗАПИТВАНЕ

    За въпроси и поръчки можете да се свържете с нас на телефон +359 887 997 893 или да ни изпратите запитване:
    Обадете ни се