Всеки мисли, че следенето на консумираната електроенергия и съответно нейното оптимизиране е трудоемко занимание. Вече не е!

Живеем във време с напреднали технологии, благодарение на които някои от трудните задачи стават лесни като детска игра. Точно толкова лесно вече всяко домакинство може да намали до 20% сметките за електроенергия, чрез отчитащи устройства, които ни позволяват да следим внимателно и подробно консумираната електроенергия.

Отчитащите устройства са безжични устройства лесни за инсталиране и работа. Малък токов сензор се закрепва към захранващия кабел в електрическото табло. Сензорът от своя страна се включва към безжичния предавател, който в реално време изпраща данните към преносим монитор. Мониторът съхранява данните и във всеки момент показва текущата консумация на електричество(в kW). Устройствата могат да бъдат програмирани да работят с различни тарифи, като по този начин се гарантира точно изчисляване на вашите разходи за ток.

Предимства на отчитащите устройства:

– МОМЕНТАЛНО ПЕСТЕНЕ – на пределен период от време данните се обновяват и в реално времена екрана се показва текущата консумация на енергия и цената й

– УСРЕДНЕНИ ДАННИ – показва се на екрана средната консумация за периоди от един ден, една седмица и месец. По този начин можете да проследите отражението на вашите усилия да пестите електричество и съответното намаление на средните показатели.

– ФУНКЦИЯ ЗАПАМЯТЯВАНЕ – запаметяване данните за консумацията във вътрешната памет на устройството, ви позволява да ги разглеждате и да правите изводи и да определяте тенденции за консумацията на електроенергия във вашия дом или офис .

Съществуват различни модификации на устройствата, както за монофазен така и за трифазен ток. С устройствата се ползва и специален софтуер за компютър и смартфон, лесен за употреба, който дава възможност да се зададе цена на kw/h в основните валути, а също така и да се задава цена за дневна и нощна тарифа.

НАЙ-НОВИ ПРОДУКТИ