background
Смарт системи за къщи и апартаменти
Loxone се грижи за комфорта във вашия имот
Добавете стойност към жилището си, като същевременно го предпазите от потенциални щети. Гъвкавата технология на Loxone се използва в апартаменти, къщи, кооперации и други типове сгради.

Начин на живот, който отговаря на нуждите на живущите
Автоматични светлини с персонализирани светлинни настроения или регулируема температура? Това са само част от възможностите!
Пълно удобство у дома
Обитателите на имота ще имат контрол върху любимите си функции директно през смарт телефона или таблета си.
Освен това няма да се губи енергия, тъй като Miniserver интелигентно ще изключи осветлението и устройствата, които са останали включени по-дълго от обикновено, например настолни монитори или игрови конзоли.
Възможност за бизнес
Освен в жилищното пространство, можете да се възползвате от технологията на Loxone във фитнес зали, помещения за йога, салони за красота и други бизнес сгради.
Посетителите ще се радват да тренират в стая с перфектно контролирано качество на въздуха и температурата или да общуват в салон, докато музиката и осветлението допринасят за настроението.
Защита и надзор на сградата

Що се отнася до наблюдението на сградата, собственикът на сградата ще има разширени права за достъп в приложението на Loxone. С по-високо ниво на контрол от жителите, собствениците на сгради могат да управляват :

Аларми за пожар и наводнение

В цялата сграда се използват множество сензори за откриване на температура и вода. Това може да помогне за предотвратяване на скъпи щети. След като бъде открита опасност като изтичане на вода, ще се задейства аларма и ще бъде изпратено известие до смартфона на предварително зададен портебител.

Засенчване и защита от бури

С Loxone външното засенчване има смисъл. Системата е проектирана за интелигентно и автоматично прибиране на щорите и други сенници при настъпване на буря. Това ще ви спести разходи от възможни повреди причинени от лошите метеорологични условия.

Без влага и мухъл

Прекомерната влажност може да причини щети, които не можете да видите , докато не стане твърде късно. Точно така, мухъл. Контролът на влажността и въздушният поток може да поддържа качеството на въздуха в норми, за да предотврати появата на плесен.

Сграден мониторинг

Всички данни, свързани с начина на работа на сградата, като температура, влажност, качество на въздуха и дори потреблението на енергия, се записват и предават на регистрирания администраторски профил.

background
Mащабируема и гъвкава система
Ако сградата е по-голяма, могат да бъдат комбинирани няколко Miniservers, които да работят в една мрежа. Тази структура на Gateway/Client позволява по-голям капацитет и възможност за по-големи проекти. Loxone има широка гама от отворени, свободно конфигурируеми интерфейси за свързване на системата за автоматизация на всяка отделна сграда към Gateway Miniserver.
Предимствата на системи изградени с Loxone
Цялата система е опростена, което я прави лесна за употреба. Всички продукти и функции са обединени в различни зони и помещения Това обединява всеки продукт и функция в множество зони или помещения с безупречна комуникация и изчерпателна конфигурация. Гъвкавостта позволява лесна поддръжка и бъдещо разширяване. Освен това актуализациите могат да се правят централизирано, заедно с повече възможности:
Електронен контрол на достъпа и мониторинг
Измерване на консумация на електричество и вода
Централно управление на потребителски акаунти
Отворен интерфейс със собствен софтуер за администриране
Подходящо проектирани продукти за всички възрасти
Продуктите на Loxone са достатъчно прости и гъвкави за използване от хора на всякаква възраст. Със специални функции домът може да бъде направен и по-безопасен. Което е голямо предимство особено за хора със специални потребности или за възрастни.
Например уреди като електрическа печка могат да се управляват с клапан за автоматично изключване, ако се оставят включени – за да се предотврати възможен пожар. За жителите с увреден слух може да се конфигурира таванна лампа, която да мига и да сигнализира, че има гост пред входната врата. За хора с увредено зрение, съобщенията през Music Sever могат да предупреждават, ако някой датчик засече отворен прозорец. Има дори технология за откриване на непълно движение, предполагаща падане – болногледачът ще получава известия и ще има достъп за наблюдение в дома.