Как да намалим разходите за електроенергия за офис и бизнес сгради
loxone_спести _ток_енергия
Смарт автоматизацията като комплексна мярка за намаляване на разходите

Енергийната криза засяга както семейния бюджет, така и ресторантите, офис сградите, производителите, хотелите, курортите  и бизнеса като цяло. Голямото годишно потребление на енергия означава 10 пъти по-скъпа работа на бизнеса, особено при сегашните цени на енергията.
В тази публикация ще научите в кои области компаниите могат да пестят енергия ежедневно. Освен намалени разходи за енергия, смарт автоматизацията носи и редица предимства.

Смарт автоматизацията е комплексна мярка за намаляване на разходите. Що се отнася до марката Loxone, един Miniserver или мозъкът на всяка инсталация е достатъчен, за да контролира повечето технологии и функции. Инсталирането на Miniserver за съществуващ бизнес не спира работата на бизнеса за дълго, тъй като може да бъде конфигуриран практически за няколко дни – и вие започвате да спестявате практически веднага.

Отопление с до 30% по-ниска консумация

✔️ Смарт отоплението може да се регулира автоматично във всеки тип или размер на сграда. Поддържайте идеалната температура във всяка стая.

✔️ Вашата отоплителна система може да се управлява според зададен график на работно време, включително празници или други почивни дни. Ако сградата е затворена, отоплението се намалява.

✔️ Благодарение на интегрираните сензори за присъствие периодът на отопление може да бъде удължен, ако например планирате среща с колеги на работното си място извън работно време.

✔️ Циркулацията на въздуха се контролира интелигентно в зависимост от присъствието в офиси, апартаменти, съоръжения и тоалетни. Когато половината от стаите в сградата са празни, няма нужда да генерирате толкова много енергия за циркулация. Смарт автоматизацията се грижи за всичко!

 

✔️ Touch Pure Flex позволява регулируем контрол в зависимост от вида потребител. Например, служителите могат да регулират температурата само в рамките на зададен диапазон от градуси, така че да не могат да надхвърлят максималната температура. Въпреки това, мениджърите или администрацията имат пълен контрол върху отоплението на сградата чрез мобилно приложение.

✔️ Смарт автоматизацията създава отоплителната система за всеки тип сграда – малка или голяма – предвидима и балансирана, следователно ефективна.

✔️ Времето за отопление може да се базира и на това дали са отворени прозорци във вашата сграда. Ако прозорците са отворени за продължителен период от време, отоплението ще се изключи автоматично.

Осветление , което спестява до 60% енергия

✔️Мениджърът или администраторът на вашият бизнес ще има централен достъп за управление на цялото осветление. Достъпът може да е от всяка точка на света и ще се извършва чрез мобилно приложение.

✔️Самото осветление се включва и изключва според осветеността и присъствието в помещението, напълно автоматично – при осигурена безопасност на работа.

✔️Яркостта на LED светлините се регулира автоматично, според това колко естествена светлина има във всяка стая. Това може да спести до 60% от потреблението на енергия за осветление.

✔️Сградната автоматизация дава възможност да се автоматизира всяка стая поотделно въз основа на нуждите на потребителите:
Осветлението в складовете може да бъде намалено до по-ниска яркост, но напълно достатъчно да осветява пространствата, където някой работи.

Аудио с до 79% по-ниска консумация благодарение на многозоновото аудио на Loxone

✔️ Дори аудиото може да се задейства според присъствието на хората. Защо да пускате музика нон-стоп на места с по-малко хора, например в тоалетните?
С многозоновото аудио на Loxone можете да пускате различна песен за всяка стая от дадена сграда.

✔️Вашата налична аудио система също може да се използва и да се намали разхода с до 40%, като се приложи смарт управление. В крайна сметка е достатъчно да пускате аудиото само ако някой присъства – например в 60% от работното време.

✔️ Loxone Audioserver има усилвател от клас D. Това означава: 90% ефективност и значително по-ниска консумация на енергия в сравнение с често използваните аудио системи. Използвайки Audioserver, вашият бизнес може да спести до 79% от разходите за енергия.

✔️ Обикновените мощни системи за озвучаване не са приложими навсякъде. Монтирането на панели заема много място в офиси и други търговски сгради. Освен това изисква активно охлаждане, което консумира допълнителна енергия – Audioserver не се нуждае от нищо от това.

✔️ Точно както осветлението, отоплението и други функции, смарт озвучителната система на Loxone може да бъде интелигентно свързана към зададен график за работa.

СИСТЕМА ЗА ЕНЕРГИЕН МЕНИДЖМЪНТ & PV

✔️ Loxone осигурява смарт устойчиво енергийно управление на цялата Ви сграда. Може да запази произведена енергия и да я използва дори и вие да не сте в сградата. Възможно е също да съхрани енергията и да я продадете в мрежата.

✔️ Управлението и измерването на изразходвана или запазена елекроенергия се настройват според стаите или апартаментите. Системата знае кога е необходимо да загрее основния резервоар и до колко градуса. Ако не е необходимо системата да се нагрява до 70 градуса, тя се загрява само до 50 градуса, което означава спестяване на около 30% енергия.

✔️ Самата термопомпа не знае прогнозата и реалната консумация. Смарт системата  за енергиен мениджмънт може да се изключва сама, когато не е необходима. Може също така да изчака по-добър фактор на нагряване (COP) за по-ефективна работа. Например, системата ще изчака до 9:30 сутринта за отопление. По това време ще може да използва енергията, генерирана от фотоволтаичната централа, вместо да взема енергия в 7:00 от мрежата.

✔️ Фирмените електрически коли се зареждат при излишъци. Като алтернатива, когато има достатъчно енергия, служителите могат да зареждат колите си като бонус. Може също така да наблюдавате потреблението на зарядните устройства и да го таксувате на конкретни хора, ако е необходимо.

✔️ Ако фирмата ви разполага с клонове или дъщерни дружества? Всички те могат да бъдат свързани и тяхната консумация на енергия да се наблюдава централно, за да се предоставят глобални, както и индивидуални статистики и оценки.

Огромен бонус: Интелигентен достъп

Интегрирайте системата за достъп във вашата сградна автоматизация. Може да разреши или предотврати проблеми и да улесни работата. Една смарт NFC, тъч клавиатура за контрол на достъпа ви е достатъчна. Чрез въвеждане на определен код осветлението, отоплението, аудиото и други технологии преминават в режим на отсъствие.

Бъдете информирани

Например, ако фризерът се остави отворен в ресторант, не само продуктите ще се развалят, но и потреблението на електроенергия ще се увеличи значително. Чрез продуктите на Loxone може да се настрой известие, което да достига до мениджъра на заведението и да го предупреждава, когато вратите на хладилника или фризера са отворени за продължително време.

Чрез вторични измервания системата открива „течове“ на енергия в сградата. По този начин те могат да бъдат решени веднага, а не след като вашата компания вече е получила солидна сметка за енергия.

Обадете ни се