Какво е необходимо за изграждане на многозоново аудио?
многозоново_аудио
Перфектен звук в цялата сграда

От самото начало на вашия проект трябва да обмислите къде ще бъдат поставени високоговорителите. В тази статия ще научите кои високоговорители са подходящи за вашите нужди, къде трябва да бъдат поставени говорителите и как да ги програмирате в Loxone Config.
Планирането за изграждане на многозоново аудио включва:

  • съобразяване в кои стаи/зони трябва да бъдат инсталирани високоговорителите;
  • колко високоговорители са необходими във всяко пространство;
  • как да бъдат свързани високоговорителите към аудиосървъра и стерео разширенията.
Какво представлява многозоновото аудио ?

Многозоновото аудио позволява това, което преди години изглеждаше невъзможно. Беше абсолютно приемливо да имаш радио в банята, CD плейър в кухнята и аудиосистема в хола, защото беше невъзможно да се прехвърлят песни от една стая в друга. Днес всичко е постижимо с Loxone.
Изберете плейлист за всяко помещение – романтична музика в спалнята, рок в кухнята, любимата ви песен в градината и тишина в детската стая.

Аудиосървър - гъвкавото аудио решение за всяка сграда

Audioserver е смарт мощността зад вашите кабелни високоговорители. Когато се комбинира с висококачествени говорители, сървърът възпроизвежда богат и кристален звук. Независимо дали става дума за релаксираща фонова музика или мощен плейлист за парти – продуктът ще надмине вашите очаквания.

Инсталацията на Audioserver е възможна в почти всякакъв тип сграда и с широк спектър от функционалности – независимо дали това е мощна алармена система в ресторант, смарт звънец на вратата в интелигентен дом или адаптивни съобщения в офис. Четирите интегрирани усилвателни изхода, могат да се използват за създаване на големи групи от аудио зони. Може да се наслаждавате на любимата си музика от всяка стая.

Колко високоговорители са нужни ?

Високоговорителите за таван са идеални за закрити помещения или защитени външни зони, като шатри например. Броят на високоговорителите за таван зависи от размера на стаята – до 15 м² можете да използвате един високоговорител, в така наречения стерео микс. Стерео микс означава, че и двата стерео канала отляво и отдясно се смесват в един канал.
За помещения от 15 до 20 м² е препоръчително да се планират един или два високоговорителя за таван, според разположението на стаята. За чист звук в стаи над 20 м² са нужни поне два високоговорителя, а за над 40 м² четири.

Размер на стаята
Брой високоговорители
до 15 м²
Един високоговорител в стерео микс
15-20 м²
Един или два високоговорителя в зависимост от разположението на стаята
20м² – 40м²
Два високоговорителя
над 40 м²
Четири високоговорителя

*Необходимо е 50см разстояние от стената за таванния високоговорител.

Обадете ни се