Пазарът на системите за промишлена, сградна автоматизация и умнен дом (smart home) бързо се разширява . С всеки ден има повече продукти, нови производители и нови функции, а цените са все по атрактивни.

Ето четири от най-добрите причини , за да имате система за домашна автоматизация:

Свързан сте по всяко време с вашето семейство. Като родител , едно от нещата, които обичам най-много на системите за автоматизация на дома е, че те позволяват лесно да съм информиран за състоянието на присъствие и при влизане и излизане . С подходящите сензори, вашият интелигентен дом може да Ви уведомява, когато  децата ви са пристигнали у дома от училище, когато са излезли, дали са изключили осветлението и дали са заключили вратата.

Свързан сте по всяко време с вашия дом . Само защото не сте в дома си, не значи, че не може да го наблюдавате . Следите всичко чрез сензори за новоднение, за врати и прозорци , датчици за движение, димни, аларми и много други. Те могат да бъдат конфигурирани да изпращат важни сигнали за събития на вашия смартфон . Осветление,  отопление и вентилационни системи също могат да бъдат управлявани от разстояние със система за автоматизация на дома . Не бихте се почуствали добре ако се  върнете от почивка в къща, която е твърде гореща или твърде студена . Просто преди да се приберете отворете приложението за вашия умен дом, настройте термостата и  регулирайте желаната температурата.

Пестите енергия . В днешно време изразходваме много енергия и пари , защото не правим дори и малки , но важни промени в нашите домове , като например изключване на осветление, отваряне и регулиране на щори и настройка на нашите термостати .  Всички тези задачи могат да бъдат автоматизирани , така че това да се случи , без да се налага да мислим за това.

Управлявайте живота си, вместо вашите  устройства.  Вашата система за автоматизация на дома може да бъде програмирана спрямо начина Ви на живот, готови конфигурации , които автоматично настройват всичките ви системи ( осветление , температура , сигурност) с една проста команда, така ще можете да се съсредоточите към по важни неща.

Само допреди няколко години системите за автоматизация на дома бяха сложни и ограничени до малък брой съвместими продукти. Вече нещата стоят по друг начин. Една специализирана фирма за смарт хоум системи, може да интегрира почти всички уреди във вашия дом.

НАЙ-НОВИ ПРОДУКТИ