Десет причини да изберете Loxone за сградна автоматизация
Loxone_touch_pure_ключ

Сградната автоматизация ще ви даде максимална ефективност без сложни операции в областта на осветлението, отоплението, сигурността или управлението на електроенергия. Казано по-просто, нещата се случват по най-добрия начин – автоматично. В същото време сградата е в състояние да се оптимизира към околната среда, интегрирайки системи по ефективен, безопасен и устойчив начин. Ще ви представим десет причини да изберете продуктите на Loxone за сградна автоматизация:

1. Минимизирайте ръчния контрол

Отминаха дните за ръчно управление на осветлението, отоплението и звука за всяка стая. Вече не е нужно да спирате електроуредите всеки път, за да спестите електроенергия. Продуктите на Loxone се конфигурират лесно и всичко се случва автоматично чрез Loxone Config. Мозъкът зад всяка инсталация, минисървърът, също може да ви информира кога са необходими действия за поддръжка. Така в комбинация с интуитивни софтуерни инструменти, е по-лесно от всякога да създадете цялостна система, която работи заедно и отговаря на нуждите от автоматизация в сградите.

Пример: Отоплението и автоматичните щори работят интелигентно заедно

Loxone обединява всички аспекти на една сграда в една цялостна система. Ако е слънчев ден, например, Miniserver автоматично ще повдигне щорите, за да затопли помещението – ако се достигне желаната температура, отоплението ще бъде намалено. Това е само един пример за това как Loxone може интелигентно да автоматизира сграда.

2. Гъвкава и мащабируема система за проекти от всякакъв тип и размер

Независимо от размера на вашия проект за сградна автоматизация, Miniserver предоставя безкрайни възможности и ви дава максимална гъвкавост. Когато става въпрос за по-големи сгради, където се изисква цялостна система за контрол, но е необходимо да контролирате отделни зони (например за хотелски стаи), множество минисървъри могат да се групират и да работят като клиент/гейтуей, или да се използва широка гама от разширения за продуктите.

3. Разширено, персонализирано управление на осветлението

Осветление отговарящо на вашето настроение. Във всяка сграда е възможно да се комбинират различни осветителни тела, с високо или ниско напрежение, с различни цветове и интензитети. Напълно гъвкаво е управлението на отделни или групови светлини, което носи още повече възможности за хотели, ресторанти, кръчми, офиси, магазини и др.

4. Пълна защита на сградата

Освен при кражба или влизане с взлом, Loxone може да реагира и на потенциални опасности като теч на вода или замръзване. Ако бъде открита опасност, системата ще изпрати известие до вашия смартфон и ако е необходимо, ще изключи подаването на вода, ще включи аларма и др. Това всеобхватно ниво на защита се постига чрез използване на широка гама от смарт сензори.

Loxone ще ви даде възможност за превантивна поддръжка – ще ви уведоми, когато нещо трябва да бъде сменено или обслужено (например филтър). Вместо традиционния подход на изчакване, докато нещо стане проблем ( да се счупи), Loxone ще ви каже навреме, като ви даде шанс да действате, преди компонентът да се е повредил.

5. Запазете личните си данни

В днешно време сигурността на данните е основен проблем и се приема много сериозно от Loxone – точно затова системите работят без облачно пространство. Всяко системно програмиране, графици, присъствие, режими, потребители и т.н. се съхраняват безопасно, локално на минисървъра при всяка инсталация. За разлика от много други „умни“ системи, вашите данни не се купуват или съхраняват по никакъв начин в облак, нито се разкриват и предоставят на някого.
В допълнение, функции като автоматизирано осветление, отопление, многозоново аудио и много други са достъпни без нужда от интернет.

6. Индивидуален стаен контрол за температурата

Различните помещения имат различни цели и следователно не трябва винаги да са с една и съща температура. С Loxone можете да се насладите на перфектни температури денонощно, благодарение на индивидуалния контрол. Всичко се прави автоматично, за да можете да се отпуснете.

Присъствието на хора в стаята, външните метеорологични условия и желаната вътрешна температура са фактори, според които системата за отопление и охлаждане се регулира автоматично.

7. Опростете управлението на енергия

Взаимосвързаната система е енергийно ефективна система. Отоплението, охлаждането и щорите работят заедно в унисон, за да осигурят максимална енергийна ефективност. Ако е твърде студено, щорите автоматично ще се вдигнат, за да затоплят стаята със силата на слънцето. След това, само ако това не постигне желания резултат, се активира отоплението. Когато е твърде горещо, щорите автоматично ще се спуснат в опит да намалят слънчевите лъчи.

Можете с лекота да интегрирате слънчеви панели във вашата система. Текущото потребление на електроенергия и производството на електроенергия също ще бъдат записани чрез смарт електромер – който можете да наблюдавате по всяко време директно в приложението на Loxone.

8. Персонализиран смарт контрол на достъпа

Loxone предлага широка гама от опции за контрол на достъпа както в домове, така и в търговски сгради. NFC Code Touch позволява достъп без ключ с възможност за използване на NFC ключодържатели или въвеждане на личен код за достъп. Видеодомофонът ви дава възможност да видите и да говорите с всеки на врата, независимо къде се намирате. Можете дори да отворите входната врата дистанционно.

9. Приложението на Loxone

Приложението на Loxone е достъпно за незабавно управление на всички основни функции – дори когато сте в движение. С постоянни актуализации и нови функции приложението е подходящо както за търговски имоти, като хотели, ресторанти, офиси така и за смарт домове. Лесно можете да дефинирате потребители, да управлявате правата за достъп, задавайте светлинни настроения, променяйте източника на музика, наслаждавайте се много функции.

10. Многозоновa озвучителна система - много повече от просто музика

Audioserver ви предоставя смарт многозонова озвучителна система, която, разбира се, може да ви даде страхотно звучаща музика. Може да се инсталира в почти всякакъв тип сграда, позволявайки широк спектър от функционалности – независимо дали това е мощна алармена система в ресторант, интелигентен звънец на вратата в смарт дом или гласови съобщения за офис.

Обадете ни се